21 Nov
21Nov

Huomasin jo kauan sitten, että takapuolen irroittaminen penkistä sai ajatukseni virtaamaan vapaammin. En tiedä mikä yhteys pakaralihaksilla on aivoihin, mutta liikkeelle lähtö on aina stimuloinut aivotoimintaani. 

Erityisen hyvin ajatukseni kulkevat metsässä. Vehreyden keskellä samoileminen ruokkii luovuutta ja mielikuvitusta. Juoksulenkki Vantaanjoen varrella tai päiväretki Sipoonkorvessa ovat minulle erinomaisia tapoja rentoutua, mutta myös ratkoa ongelmia ja etsiä uusia ideoita. Uskon vilpittömästi, että maiseman vaihto vihreään luontoon saa kenessä tahansa aikaan vaikutuksia, joita on vaikea tavoittaa betoniseinien keskellä. Kokousten tai ideapalavereiden pitoon ei välttämättä tarvita datatykkiä ja epämukavia tuoleja, vaan ne onnistuvat myös polkuja pitkin vaellellen tai laavulla istuen.

Tieteellinen tutkimus vahvistaa havaintoni: Stanfordin yliopistossa viime vuosina tehdyissä tutkimuksissa on osoitettu, että ulkona kävely parantaa muistia ja lisää muun muassa aivoriihi-ideoinnissa tarvittavaa luovuutta ja avaraa ajattelua.

Eräyritykseni yksinkertainen liikeidea on tuoda ihmiset tekemään työtään raittiiseen ilmaan. Haluan jakaa luontokokemuksia muiden kanssa ja saada heidät nauttimaan työstä aikaisempaa enemmän. Tyytyväisyys parantaa myös tuloksia ja työn laatua. 

Toinen tavoitteeni on sytyttää luontoliikunnan kipinä myös ihmiseen, jolla ei ole aikaisempaa kokemusta luonnossa samoilusta. Haluan osoittaa, että luontoharrastuksen aloittamiseen tarvitaan enemminkin asennetta kuin high tech -varusteita. Ennakkoluuloton sohvaperuna onkin unelma-asiakkaani.

Tätä filosofiaa noudattavat myös lukuisat luontokoulut ja -päiväkerhot, joita Suomeen on perustettu viime vuosina kuin... (aivan oikein!) sieniä sateella. Näissä kouluissa lapset oppivat opintosuunnitelmien mukaisia asioita metsäympäristössä. 

Uskon, että erilaiset erityisryhmät - kuten vanhukset tai liikuntarajoitteiset - hyötyvät metsään menosta ja eräoppaan palveluista erityisen paljon. Siksi olen erikoistunut myös erityisryhmien opastamiseen.

Oletko kiinnostunut retkeilystä, mutta et tiedä miten ja mistä aloittaa? Railo Outdoorin retkeilykurssi on helpoin tapa aloittaa. 

Etsitkö tyky-päiväideoita työporukalle? Ota yhteyttä ja suunnitellaan juuri teidän toiveiden mukainen luontopäivä! 


Kommentit
* Sähköpostia ei julkaista verkkosivustolla.