Retkeilykurssi


Retkeilykurssi

Opettele retkeilemään uudella ja joustavalla tavalla. Voit valita juuri itseäsi kiinnostavan sisällön, osallistumistavan ja ajankohdan. Kurssi järjestetään kolmessa eri osassa, joihin voi osallistua joko kaikkiin kolmeen edullisella pakettihinnalla tai poimia tarjonnasta vain yksittäiset, itseä kiinnostavat osat.  

Kurssi on tarkoitettu kenelle tahansa retkeilystä kiinnostuneelle: vasta-alkajalle, joka ei ole käynyt parkkipaikkaa pidemmällä tai jo syvemmälle metsään ehtineelle harrastajalle, joka haluaa laajentaa osaamistaan mukavassa porukassa, ammattitaitoisen oppaan kanssa.  

Kurssilla on mahdollista oppia kaikki ne taidot, joita tarvitset retkeilläksesi omatoimisesti luonnossa, reitin suunnittelusta ja retkiaterioiden valmistuksesta kartan ja kompassin käyttöön, olosuhteisiin sopiva pukeutumiseen ja tulentekoon. Kurssin jälkeen tunnet Suomen erilaiset retkeilyalueet ja niiden ominaisluonteen ja osaat valita itsellesi parhaiten sopivat varusteet.  

Kurssi hälventää pelkoja ja epävarmuutta. Sen käytyäsi osaat nauttia luonnossa liikkumisesta täysin rinnoin.   

ABC-kurssi koostuu kolmesta erillisestä osiosta, jotka voi käydä kaikki tai vaikka vain yhden. Vaikka osiot rakentuvat aikaisemman opitun varaan, voit valita myös yksittäisen osuuden haluamallasi tavalla.  

Kurssin kokonaishinta on 350€/osanottaja 

A-osuus on etäkoulutus, jonka aikana käydään läpi retkeilyn perusteita yleisellä tasolla. Samalla saat vinkkejä ja innostusta harrastuksen aloittamiseen. Osuuden tavoite on opastaa aloittelija oikeaan suuntaan ja lyhentää harhailuvaihetta sekä poistaa pahimpia esteitä harrastuksen tieltä.  

 • Retkeily harrastuksena 
 • Retkeilyn etiketti: miten metsässä käyttäydytään? 
 • Miten ja missä aloitan retkeilyn?  
 • Ensimmäisten varusteiden valinta 

Ajankohta: lauantai  24.4.2021 tai sunnuntai 2.5.2021 klo 10-16 (sisältää ruokatauon klo 12-13) 

Hinta: 45€/hlö 

 

B-osiossa lähdetään yön yli retkelle Evon retkeilyalueelle. 28 tuntia kestävän retken aikana käydään läpi muun muassa:  

 • Rinkan pakkaus  
 • Teltan pystytys 
 • Suunnistuksen perusteet 
 • Retkikeittimen käyttö 

B-osuus järjestetään keväällä kahteen kertaan:  8.-9.5.2021 tai 23.-24.5.2021. Molemmat kurssit alkavat lauantaina klo 12.00 ja päättyvät sunnuntaina klo 16.00.

Hinta: 135€/hlö 

 

C-osio on kahden yön vaellus Patvinsuon kansallispuistossa, joka on Etelä-Suomen suurin kansallispuisto. Viikonlopun aikana vaelletaan noin 25 km ja harjoitellaan muun muassa:

 • Suunnistustaitojen syventäminen harjoittelemalla 
 • Henkilökohtainen hygienia retkellä 
 • Keittimien tyypit 
 • Veden käsittely turvallisesti ja ympäristöystävällisesti  
 • Nuotion rakentaminen turvallisesti 

 
Ajankohdat: 15.10.2021 - 17.10.2021 tai 22.10.2021 - 24.10.2021. Kurssi alkaa perjantaina klo 19.00 ja päättyy sunnuntaina klo 15.00.

Hinta: 215€/hlö  


Ilmoittaudu kurssille lähettämällä sähköposti osoitteeseen mika[ät]railo.net tai lähettämällä tekstiviesti nroon +358-40-667 1055. 

Voit lukea vinkit retkeilyn aloittamiseen blogistani. 

Ei ole olemassa mitään yhtä ja kaikille toimivaa varustelistaa, joka toimisi kaikissa olosuhteissa. Jos haluat lukaista minun näkemykseni muutamasta hyödyllisestä varusteesta, se löytyy blogissani.  

Haluatko jatkossa uutiset ja retkivinkit suoraan sähköpostiisi? Tilaa Railo Outdoorin uutiskirje!