Retkeilykurssi

Haluatko lähteä retkeille, mutta et tiedä, mistä aloittaa? Vai haluatko syventää retkeilyosaamistasi aidossa ympäristössä? Tule Railo Outdoorin kurssille! 


Kurssi on tarkoitettu kenelle tahansa retkeilystä kiinnostuneelle: joko vasta-alkajalle, joka ei ole käynyt parkkipaikkaa pidemmällä tai jo syvemmälle metsään ehtineelle harrastajalle, joka haluaa oppia lisää mukavassa porukassa, ammattitaitoisen oppaan kanssa.
Kurssilla on mahdollista oppia kaikki ne taidot, joita tarvitset retkeilläksesi omatoimisesti luonnossa, reitin suunnittelusta ja retkiaterioiden valmistuksesta kartan ja kompassin käyttöön, olosuhteisiin sopivaan pukeutumiseen, tulentekoon ja turvallisuuteen. Kurssin jälkeen tunnet Suomen erilaiset retkeilyalueet ja niiden ominaisluonteen ja osaat valita itsellesi parhaiten sopivat varusteet.
Kurssi hälventää pelkoja ja epävarmuutta. Sen käytyäsi osaat nauttia luonnossa liikkumisesta täysin rinnoin.
Kurssi koostuu kahdesta erillisestä osiosta, joista voit valita haluamasi tai molemmat. Vaikka jälkimmäinen osio rakentuu aikaisemmin opitun varaan, onnistuu siihen osallistuminen myös ilman ensimmäistä osiota.

Kurssin kokonaishinta on 250€/osanottaja.

Retkeilykurssi verkossa

Kurssin ensimmäinen osuus on verkkokurssi, jonka aikana käydään läpi retkeilyn perusteita yleisellä tasolla. Saat vinkkejä ja innostusta harrastuksen aloittamiseen. Osuuden tavoite on opastaa aloittelija oikeaan suuntaan ja lyhentää harhailuvaihetta sekä poistaa pahimpia esteitä harrastuksen tieltä.

Retkeilykurssin ensimmäisessä osassa käsitellään muun muassa:

• Retkeilyn etikettiä, eli miten metsässä käyttäydytään ja otetaan muut kulkijat huomioon? 

• Miten ja missä kannattaa aloittaa? Saat kattavan esittely retkeilyyn soveltuvista alueista Suomessa ja tietoa miten retkeilyn säännöt eroavat eri alueilla. 

• Ensimmäisten varusteiden valintaa: miten pitää pää kylmänä retkeilykaupassa ?
• Vinkkejä lisätiedon lähteille.

Päivän lopuksi käymme läpi kakkososioon tarvittavia varusteita ja niiden hankintaa. Tässä osiossa vastaan kaikkiin varusteita ja retkeilyä koskeviin kysymyksiin, joita osanottajilla on mahdollisesti tullut mieleen.Seuraava verkkokurssi pidetään keväällä 2024

Hinta: 65€/hlö. 


Retkikurssin toinen osa menee metsään


Toisessa osiossa lähdetään kahden yön retkelle Evon retkeilyalueelle. 46 tuntia kestävän retken aikana käydään läpi muun muassa:

• Rinkan pakkaus
• Teltan pystytys
• Suunnistuksen perusteet
• Retkikeittimen käyttö ja ruoan valmistus

Ryhmä pidetään pienenä (korkeintaan kahdeksan henkeä), jotta jokaisella on mahdollisuus oppia tehokkaasti ja saada haluamaansa opastusta.


Seuraava kurssi pidetään kesällä 2024.
Hinta: 210€/hlö

Lisätietoja kurssista saat lähettämällä sähköpostia osoitteeseen mika[ät]railo.net tai lähettämällä tekstiviesti nroon +358-40-667 1055.

Voit lukea muutaman vinkin retkeilyn aloittamiseen blogistani.

Ei ole olemassa mitään yhtä ja kaikille toimivaa varustelistaa, joka toimisi kaikissa olosuhteissa. Jos haluat lukaista minun näkemykseni muutamasta hyödyllisestä varusteesta, sekin löytyy blogissani.

Haluatko jatkossa uutiset ja retkivinkit suoraan sähköpostiisi? Tilaa Railo Outdoorin uutiskirje alta!