02 Mar
02Mar
Monelle meistä on arjen kiireen ja väsymyksen keskellä tuttuja tilanteet, joissa jokin pieni asia saa aikaiseksi ärtymyksen tunteen tai riidan kumppanin kanssa.
Yleisimmät ongelmat parisuhteessa ovat kommunikoinnin vaikeus tai sen puute, tunne siitä, ettei tule kuulluksi ja ristiriidat, jotka liittyvät kumppaneiden erilaisiin luonteenpiirteisiin ja tarpeisiin. Haasteita parisuhteeseen tuovat myös riitely kotitöistä, lasten kasvatuksesta tai rahasta sekä läheisyyden, hellyyden ja seksin vähäisyys.

Parisuhdekurssilla rakennettaan luottamusta

Olen toiminut perheterapeuttina 17 vuotta ja pitänyt vastaanottoa muun muassa Väestöliiton Terapiapalveluissa, Lääkäriasema Vitassa ja Terveystalossa. Teen yksilö-, pari- ja perheterapiaa sekä uusperheneuvontaa. Terapiatyön lisäksi olen tehnyt pitkään yhteistyötä useiden järjestöjen kanssa, kuten Sylva ry , FinFami Uusimaa ry, Suomen Uusperheiden Liiton ja Käpy ry. Järjestöyhteistyö on erilaisten luentojen, kurssien ja ryhmien pitämistä. Olen työssäni vuosien varrella tavannut yksilöitä, pareja ja perheitä erilaisten kriisien, elämämuutosten ja haasteiden äärellä.

Osaamisaluettani ovat parisuhteen haasteet ja parisuhteen vahvistaminen, vanhemmuuden tukeminen, ero- ja perheongelmat, uusperheneuvonta, elämänkriisit, lapsettomuus, erityisherkkyys, tunnetyöskentely sekä liike-elämän ja yrittäjyyden tuntemus.

Työskentelyssäni minulle on tärkeää asiakkaan kohtaaminen, luottamuksen rakentuminen, asiakkaan kokemus hyväksytyksi tulemisesta ja asiakkaan rinnalla kulkeminen. Työskentelyni tavoitteena on löytää yhdessä asiakkaan kanssa ratkaisuja ja keinoja, jotka auttavat häntä eteenpäin elämänkriisi- tai muutoskohdissa sekä voimaan paremmin. Tehtävänäni on antaa asiakkaalle tietoa, tukea ja työkaluja sekä ylläpitää toivoa silloin, kun asiakkaalla on vaikeaa.

Hyvät luontokokemukseni liittyvät lapsuuden perheretkiin luonnossa. Näistä retkistä muistan mukavan yhdessäolon, voileipien syömisen kannon nokassa ja saunavastojen tekemisen. Olemme perustaneet uudelleen perheen kesken retkiryhmän, jonka kanssa olemme tehneet lyhyitä päiväretkiä Etelä-Suomen luonnossa. Lämpöisiä metsään ja luonnossa liikkumiseen liittyviä muistoja ovat myös metsässä kulkeminen koiriemme kanssa. Perheessämme on ollut kolme bokseria 18 vuoden aikana.

Parisuhdekurssi metsän keskellä

Luonnon kokeminen eri vuodenaikoina on antoisaa. Itselleni luonnon kauneus, valojen ja varjojen leikittely, metsän tuoksu ja raikas hengitysilma ovat merkityksellisiä ja iloa ja nautintoa tuovaa.

Minulla ei ole vaelluskokemusta, mutta kiinnostus kurssien ja vaeltamisen yhdistämiseen heräsi keskusteluissa Mikan kanssa. Mikan ajatus pysähtyä pohtimaan elämän suuria kysymyksiä luonnossa oli se, joka kolahti minuun. Innostuin ajatuksesta ja uuden kokemisesta. Tulen todennäköisesti olemaan retken hitain kulkija, mutta toivon, että se madaltaa kurssille tulijoiden kynnystä.

Retkillä käytävien keskusteluiden tavoite on vahvistaa parisuhdetta ymmärtämällä paremmin puolisoiden erilaisuutta. Päivien aikana alustuksissa käsitellään parisuhdetaitoja, tunneyhteyden ylläpitämistä, ristiriitojen ratkaisemista rakentavasti ja läheisyyttä parisuhteessa.
Päivät aloitetaan lyhyellä alustuksella, jonka jälkeen tehtävällä vaelluksella metsäkävelyllä parit käyvät keskusteluita eri aiheista. Kahdenkeskisiä keskusteluita ei jaeta muille, mutta illalla istutaan leirissä ja vaihdetaan ajatuksia elämästä ja parisuhdemaailmasta.

Uskon, että parisuhdekysymysten pohtiminen luonnon äärellä on voimaannuttava ja uudenlainen kokemus. Vaellus, leirin pystyttäminen ja purkaminen, ruuan tekeminen ja nuotion ääressä istuminen yhdistävät paria, vahvistavat me-henkeä ja opettavat toimimaan yhdessä.

Tervetuloa kursseille! Voit saada lisätietoja ja varata paikkasi lähettämällä viestin osoitteeseen mika@railo.net tai soittamalla Mikalle: +358 40 667 1055. 

 

 

 

 

Kommentit
* Sähköpostia ei julkaista verkkosivulla.