19 Dec
19Dec

Erä-lehti haastatteli mua Reppu-palstalle. Joulukuun numerossa ilmestyneessä haastattelussa kerroin omista suosikkivarusteistani, eli tavaroista, jotka mulla on aina mukana metsässä. Reppu-vakiopalstalla alan ammattilaiset ja harrastajat kertovat omista suosikeistaan. 

Aluksi tehtävä tuntui hankalalta: en meinannut keksiä yhtään tavaraa, joka olisi mukana tilanteessa kuin tilanteessa. Lopulta keksin mainita kumisaappaat ja kellon ja pari muuta.

Hyvin usein tulokulma retkeilyyn on juuri tämä. Mitä varusteita pitää olla? Tulokulma on ymmärrettävä, mutta vino. Mun mielestä metsä on tyypillinen "Tule sellaisena kuin olet" ympäristö. Päiväretkelle voi lähteä päälläolevissa vaatteissa ja eväät heittää vaikka Valintatalon kassiin, (kunhan muistaa tuoda kassin pois metsästä). Toki on selvää, ettei kivisille ja juurakkoisille poluille kannata lähteä varvastossuissa tai jos ilmassa on sateen enteitä, kannattaa mukaan ottaa sadetakki. Mutta terveelle järjellä pärjää kyllä pitkälle.

Tavaroiden kautta me otamme haltuun tuntematonta. Kun taskussa on monitoimityökalu ja repussa ensiapulaukun lisäksi 10 kiloa muuta tarpeellista, ei synkkäkään korpi enää tunnu niin pelottavalta. 

Mikäs siinä, jos varusteet lievittävät pelkoa, niin hyvä. Mutta niitä miettiessä ei kannata unohtaa ihailla luonnon rauhaa ja maiseman kauneutta. 

Osana haastattelua tehtiin lyhyt video, jossa näytän kuinka kipinäraudalla voi sytyttää kaasukeittimen. Kommentarer
* E-mailadressen publiceras inte på hemsidan.