Talvivaelluskurssi Kiilopäällä


Opettele talvivaelluksen perustaitoja huhtikuun hohtavilla hangilla. Harjoittelumaastoina kurssilla Kiilopäätä ympäröivät tunturit ja Koilliskairan erämaat.


  • Päivämäärä: 10/04/2021 14:00 - 17/04/2021 14:00
  • Sijainti: Kiilopääntie 620, Sodankylä, Suomi (Kartta)
  • Lisätietoja: Kiilopään tunturikeskus

Hinta: 765

Kuvaus

Osana Suomen Latu Kiilopään talviretkeilyn teemaviikkoa Railo Outdoor ja Kiilopää järjestävät viikon kurssin talvivaelluksesta.   

Kurssin aikana harjoitellaan talviurheilun perustaitoja. Muun muassa:

  • Ahkion vetämistä suksilla 

  • Erilaisten suksimallien valintaa  

  • Eri polttoaineilla toimivien retkikeittimien käyttöä 

  • Suunnistusta talvisessa tunturissa 

  • Turvallisten ja kiinnostavien reittien suunnittelua  

  • Talviretkeilyn turvallisuutta  

 

Kurssin aluksi vietetään 4 päivää Kiilopäällä ja tehdään päiväretkiä ympäröiville tuntureille. Torstaina pakataan ahkiot ja suunnataan maastoon. Reitti suuntautuu itään, kohti puiston suuria erämaita. Osallistujat suunnittelevat reitin kurssilla opitun perusteella ja säätilan, lumitilanteen ja osallistujien kunnon huomioon ottaen.  

Kurssin jälkeen osallistujat osaavat suunnitella ja toteuttaa turvallisen retken talvisissa olosuhteissa. Retki on tarkoitettu jonkin verran retkeilleille harrastajille, jotka haluavat laajentaa osaamistaan talvisessa erämaassa kulkemiseen. Oppaan johdolla lähteminen on turvallista ja hauskaa.  

Normaalin retkeilyvarustuksen lisäksi osallistujat tarvitsevat talviolosuhteisiin soveltuvan teltan, makuupussin ja makuualustan sekä tunturisukset sekä mahdollisesti pulkan. Kurssin osallistujat saavat Kiilopään välinevuokraamosta varusteita 15 prosentin alennuksen. 

Hinta: 765 euroa per osallistuja. Suomen Ladun jäsenille 745 euroa.

Hinta sisältää kurssin mukaisen ohjelman ja opastuksen, majoituksen kahden hengen hotellihuoneessa (yhden hengen huone lisämaksusta 70 euroa), puolihoidon Kiilopäällä lauantaista torstaihin ja lounaan Kiilopäällä lähtöpäivänä.

Kurssi järjestetään Kiilopään ja Railo Outdoorin yhteistyönä ja se on osa Kiilopään talviretkeilyn teemaviikkoa.  

Varaukset Kiilopään kiilomyyntipalvelusta  kiilopaa@suomenlatu.fi  tai 016-670 0700. Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Tarkempia tietoja kurssin sisällöstä ja vaelluksen ohjelmasta saat joko soittamalla Mikalle 040-667 1055, tai lähettämällä sähköpostia mika@railo.net.