Hiihtoloma Muotkatunturissa


Hiihtoloma tunturien kupeessa? Hohtavien hankien lumo? Lapin erämaiden rikkomaton luonnonrauha? Kyllä, Muotkatunturien hiihtovaelluksella!


  • Päivämäärä: 21/02/2021 12:00 - 27/02/2021 12:00
  • Sijainti: Muotkatunturin erämaa-alue (Kartta)
  • Lisätietoja: Lähtö ja paluu Sulaojan parkkipaikalle, noin 10 km ennen Karigasniemen tienhaaraa valtatie 92 varrella.

Hinta: 820

Kuvaus

Varaa nyt paikkasi hiihtovaellukselle yhteen Suomen kauneimmista erämaista! Muotkatunturin erämaa-alue on kuuluisa rauhallisesti kumpuilevista tuntureista ja sykähdyttävistä jokilaaksoistaan. Alueen pohjoisosien tunturit puurajan yläpuolella muodostavat oman rauhallisen maailmansa, jossa sydäntalven viikoilla ei juuri ole muita kulkijoita, yksittäisten ahmojen ja maakotkien lisäksi. Pyöreälakisia tuntureita on lähes sata ja ne soveltuvat erinomaisesti myös tavalliselle hiihtäjälle. Avotunturien vastakohdaksi metsäiset jokilaaksot tarjoavat retkeläisille suojaisia leiripaikkoja.  

Viikon erämaavaelluksen aikana kierretään alueen pohjoisosan avotuntureita ja tutustutaan muun muassa Stuorraávžin jokiuomaan ja alueen korkeimpaan tunturiin Kuárvikozzâan, (“Käyräkynsi”). Lopullinen reitti valitaan lähempänä lähtöpäivää, kun lumitilanne ja sääennuste ovat selkiytyneet.  

 

Hiihtovaellus eräoppaan kanssa 


Opastetulla talviretkelle lähtevän ei tarvitse olla konkari taikka mestarihiihtäjä, jotta voi osallistua. Retki sopii hyvin myös vähemmän retkeilleelle, joka haluaa laajentaa osaamistaan turvallisella ja hauskalla tavalla. Eräoppaan mukana hiihtovaelluksella on mahdollisuus oppia uutta mukavasti ja helposti.

Opas vastaa vastaa myös vaelluksen turvallisuudesta ja reitin suunnittelusta. Päivämatkat pidetään kohtuullisina, 10-15 kilometriä päivässä ja niiden suunnittelussa otetaan lumi- ja sääolojen lisäksi huomioon osanottajien kunto ja toiveet.  

Osallistujat tarvitsevat normaalien retkeilyvarusteiden lisäksi 

  • talviolosuhteisiin soveltuvan, neljän vuoden ajan teltan 
  • riittävän lämpimän makuupussin
  • soveltuvan keittimen
  • tunturiolosuhteisiin soveltuvat sukset

Ahkio ei ole välttämätön, mutta se helpottaa vaellusta. Minulta saa vinkkejä varusteiden vuokraamisesta.  

Ryhmä kokoontuu sunnuntaina, 21. helmikuuta Sulaojan parkkipaikalla, josta siirrytään kohti erämaata. Parkkipaikka sijaitsee noin 10 kilometriä itään Karigasniemen tiehaarasta, valtatie 92:n varrella. 

Retken hinta on 820€ per osallistuja. 

Hinta sisältää oppaan palvelut ennen retkeä (muun muassa varustevinkit ja retkiruokareseptejä) ja opastuksen itse vaelluksen aikana. Osallistujille suositellaan riittävän kattavan matkavakuutuksen ottamista. 

Kiinnostuitko? Jos haluat kysyä lisää, soita numeroon 040-667 1055 tai lähetä postia Ota yhteyttä -sivun kautta.