Lähde ruskaretkelle Koilliskairan myyttisille itäisille tuntureille.


  • Päivämäärä: 04/09/2022 10:00 - 10/09/2022 16:00
  • Sijainti: Raja-Joosepin parkkipaikka (Kartta)

Hinta: 615

Kuvaus

Oletko aina halunnut nähdä itäisen UK-puiston tarunhohtoiset nähtävyydet:  Anterinmukkan majan, jota kehutaan koko puiston kauneimmaksi, auringonlaskun Vongoivan räystäällä, jonka nähneet kelpuutetaan vaeltajien vanhainkotiin, Muorravaarakan legendaarisen ruoktun, jonka pieni joukko innokkaita vapaaehtoisia imatralaisia rakensi 1950- luvulla? Nyt sinulla on mahdollisuus kokea ne ruskan parhaan loiston aikaan. Ikimuistoinen ruskaretki suuntautuu UK-puiston itäisille tunturimassiiville rajan tuntumaan. 

Alueella ei ole merkittyjä polkuja ja reitti valitaan joustavasti sään, toiveiden ja tilanteen mukaan. Aina kun mahdollista nousemme avotunturien laeille ihastelemaan maisemia. Matkan aikana ylitetään useampikin joki ja hyllyviä soita. Vaelluksen neljäntenä päivänä pidetään lepopäivä, jolloin halukkaat voivat levätä ja ne joilla virtaa riittää, voivat kiivetä Vuomapäälle ihastelemaan hienoja etelään antavia maisemia. Mikäli sää suosii ja ryhmästä löytyy innokkuutta, voidaan lepopäivän iltana tarpoa vielä Vongoivanräystäälle ihastelemaan auringonlaskua. Jotta erämaakokemus olisi täydellinen palataan leiriin vasta pimeän tulon jälkeen.

Osallistuminen edellyttää jonkin verran aikaisempaa retkeilykokemusta tai kokemuksen korvaavaa asennetta. Jos jokien yli kahlaaminen tai vaeltaminen märillä kengillä ei tunnu ylivoimaiselta suoritukselta, on tämä reissu sinua varten. Myös kokemattomampi vaeltaja pärjää matkassa ammattioppaan avustuksella ja mukavan seuran kannustamana.

Jokainen osallistuja kantaa itse omat varusteensa ja valmistaa itse ruokansa. Jos sinulta puuttuu varusteita, ota yhteyttä niin autan niiden vuokraamisessa. Railo Outdoorin asiakkaat saavat Saariselällä toimivalta Retkivaruste-vuokraamolta 10 prosentin alennuksen.

Matka alkaa sunnuntainaamuna, 4. syyskuuta Raja-Joosepin parkkipaikalta kello 10.00. Takaisin palaamme viikkoa myöhemmin Aittajärvelle. Mikäli porukassa tulee tarvetta, järjestämme taksikyydin Saariselältä Raja-Joosepille ja Aittajärveltä takaisin sivistyksen pariin.

Jotta kenenkään ei tarvitse yksin pähkäillä varusteongelmia tai kuljetuksia, järjestän lauantaina 6.8. parin tunnin Teams-palaverin, jossa käymme läpi matkan järjestelyjä. Tämän palaverin tarkoitus on vastata kaikkiin mahdollisiin ja mahdottomiin kysymyksiin.

Ajankohta: 4.9-10.9.2022

Hinta: Hinta 615€ (sis. alv.) kattaa oppaan palvelut ennen vaellusta ja sen aikana. Kaikille osallistujille lähetään kattavat pakkauslistat ja ohjeita retkiruokien valmistamiseen.

Ilmoittaudu: 25.7.2022 mennessä lähettämällä yhteystietosi sähköpostilla osoitteeseen mika@railo.net tai soittamalla tai tekstaamalla Mikalle numeroon +358 40 667 1055.

Maksu ja peruutusehdot: 100 euron varausmaksu maksetaan viikon sisällä varauksesta. Varaus on sitova eikä summaa palauteta mikäli osallistuja peruttaa osallistumisensa. Loppusumma maksetaan viimeistään kuukautta ennen tapahtuman alkua. Mikäli loppusummaa ei makseta ajoissa, katsotaan varaus peruuntuneeksi ja paikka annetaan seuraavalle.

Katso Galleriasta lisää kuvia syksyisestä Koillismaasta.