Lähde mukaan näkövammaisille ja heidän ystävilleen tarkoitetulle vaellukselle Kuusamoon, Hossan kansallispuistoon!


  • Päivämäärä: 04/07/2022 10:00 - 08/07/2022 16:00
  • Sijainti: Hossan kansallispuisto (Kartta)
  • Lisätietoja: Jatkonsalmentie 6, Suomussalmi

Hinta: 590

Kuvaus

Hossan aurinkoiset mäntykankaat ja kristallinkirkkaat järvet luovat ainutlaatuiset olosuhteet vaeltamiseen. Retkellä kierrämme Hossan merkittävimmät nähtävyydet, muun muassa esihistorialliset kalliopiirrokset Värikalliolla ja Suomen suurimman rotkojärven Julma-Ölkyn.

Osallistuminen ei edellytä pitkää retkeilykokemusta, sillä oppaan johdolla myös kokemattomampikin retkeilijä voi osallistua. Kierrämme noin 40 kilometrin reitin viiden päivän aikana rauhalliseen tahtiin. Reissu edellyttää kuitenkin kohtalaista kuntoa: vaikka päivämatkat ovat maltillisia: 7-12 kilometriä, kantaa jokainen omat varusteensa, mukaan lukien teltan ja ruoan.

Mukaan tarvitset teltan, makuupussin ja –alustan, keittimen ja vaatteet. Vaellukselle lähdetään Hossan luontokeskukselta maanantaina 4.7. klo 10.00 ja takaisin saavutaan saman viikon perjantaina, 8.7. noin klo 17. Yövymme teltoissa ja jokainen telttakunta valmistaa omat ruokansa.

Vaellukselle osallistuu 3-5 näkövammaista retkeilijää sekä heidän avustajiaan. (Voin auttaa retkeilytaitoisten avustajien etsimisessä.) Ryhmään ovat tervetulleita myös ei-näkövammaiset retkeilijät, jotka haluavat vaeltaa lempeän vaelluksen mukavassa seurassa. Ryhmän maksimikoko on 10 osallistujaa.

Olen eräopas ja olen erikoistunut erityisryhmien opastamiseen. Olen tehnyt yhteistyötä muun muassa Näkövammaisten liiton kanssa.

Hinta: 590€ (sis. alv.) sisältää oppaan palvelut ennen vaellusta, sen aikana ja jälkeen. Kaikille osallistujille lähetään kattavat pakkauslistat ja retken onnistumisen kannalta keskeiset ohjeet.

Ajankohta: 4.7. – 8.7.2022

Ilmoittaudu 31.5.2022 mennessä lähettämällä yhteystietosi sähköpostilla osoitteeseen mika@railo.net tai soittamalla tai tekstaamalla minulle numeroon +358 40 667 1055.

Maksu ja peruutusehdot: 100 euron varausmaksu maksetaan viikon sisällä varauksesta. Varaus on sitova eikä summaa palauteta mikäli osallistuja peruttaa osallistumisensa. Loppusumma maksetaan viimeistään kahta viikkoa ennen tapahtuman alkua. Mikäli loppusummaa ei makseta ajoissa, katsotaan varaus peruuntuneeksi ja paikka annetaan seuraavalle.