Onko ero vielä kipeänä mielessä? Osallistu metsäretkelle, joka auttaa vapautumaan tunnetaakasta ja opettelemaan myötätuntoa itseä kohtaan.


  • Päivämäärä: 26/08/2022 16:00 - 08/02/2022 15:00
  • Sijainti: Kelkutteen savottakämppä (Kartta)
  • Lisätietoja: Kelkutteentie 492, 17470 Padasjoki

Hinta: 490

Kuvaus


Erokurssin tavoitteena on auttaa osallistujia löytämään elämälleen uusi suunta parisuhteen päättymisen jälkeen. Kurssi on tutustumismatka erämaan luontoon, mutta myös omaan itseen ja omiin tunteisiin.

Kurssi koostuu alustuksista, tehtävistä ja vertaistuesta. Kurssilla käsitellään eroon johtaneita tavallisia syitä ja eroon liittyviä tavallisia tunteita. Kurssin aikana käydään läpi eron alkushokkia, eron herättämiä vaikeita tunteita kuten pelkoa, vihaa ja surua, käsitellään yksinäisyyttä, vanhasta irti päästämistä, uutta identiteettiä ja muiden ihmisten kohtaamista. Kurssin aikana pohditaan myös luottamuksen uudelleen rakentamista, turvallisia tulevaisuuden tavoitteita ja ylipäätään uutta elämää. Myötätuntoa itseä kohtaan on kurssin keskeinen teema.

Matkan aikana osallistujat pohtivat omia vahvuuksiaan ja saavat voimaa, ymmärrystä ja iloa vertaisuuden kokemuksen kautta. Retkellä käytävissä keskusteluissa kuullaan samassa tilanteessa olevien matkakumppaneiden näkemyksiä ja heidän läpikäymiään tunteita. Parhaimmillaan vertaisuuden jakaminen tuottaa uusia ystävyyksiä.

Kurssi on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat pysähtyä tutkimaan itseään ja omia tunteitaan ja löytämään uutta polkua elämään eron jälkeen. Kurssi järjestetään Evon retkeilyalueella Tammelassa. Kurssin tukikohtana toimii Kelkuutteen savottakämppä Vähä-Kelkute -järven rannalla. Pihapiirissä on runsaasti hyviä telttapaikkoja ja sauna, joka lämmitetään toiveiden mukaan. Majoitus joko omissa teltoissa tai kämpässä.

Olennainen osa erokurssin antia ovat ympäröivä luonto, johon tutustutaan viikonlopun aikana. Metsäretkien tahti on rauhallinen, eivätkä edellytä aiempaa retkeilykokemusta. Kelkutteen metsäkämppä on varattu kurssin käyttöön koko viikonlopuksi. Koronatilanteen takia suosittelemme majoittumista omaan telttaan. Kurssilaiset valmistavat itse ruokansa.

Alustuksista vastaa ja keskusteluita johtaa perheterapeutti Anne Huolman ja retken suunnittelusta ja turvallisuudesta vastaa eräopas Mika Railo, joka osallistuu myös keskusteluihin kokemusasiantuntijana.

Lue blogikirjoituksesta lisää Annen ajatuksista erosta toipumisesta ja kurssin sisällöistä.

Ajankohta: 26.-28.6.2022

Hinta: 490€ (sis. alv.) sisältää kurssiohjauksen ja oppaan palvelut ennen kurssia ja sen aikana sekä mökkiyöpymisen. Kaikille osallistujille lähetään kattavat pakkauslistat ja ohjeita retkiruokien valmistamiseen.

Ilmoittaudu: 25.7.2022 mennessä lähettämällä yhteystietosi sähköpostilla osoitteeseen mika[ät]railo.net tai soittamalla tai tekstaamalla Mikalle numeroon +358 40 667 1055.

Maksu ja peruutusehdot: 100 euron varausmaksu maksetaan viikon sisällä varauksesta. Varaus on sitova eikä summaa palauteta mikäli osallistuja peruttaa osallistumisensa. Loppusumma maksetaan viimeistään kuukautta ennen tapahtuman alkua. Mikäli loppusummaa ei makseta ajoissa, katsotaan varaus peruuntuneeksi ja paikka annetaan seuraavalle. Kaksi viikkoa ennen kurssin alkua tehdystä peruutuksesta palautetaan 50 prosenttia kurssimaksusta.