Luirojärven kierros näkövammaisille


Valitettavasti rekisteröinti on päättynyt.

Lähde nauttimaan Lapin luonnosta Suomen upeimmissa retkeilymaastoissa ja osallistu näkövammaisille ja heidän ystävilleen tarkoitetulle viiden päivän vaellukselle. Ei-näkövammaiset retkeilijät ovat erittäin tervetulleita mukaan.


  • Päivämäärä: 28/06/2021 10:00 - 02/07/2021 17:00
  • Sijainti: Urho Kekkosen kansallispuisto (Kartta)
  • Lisätietoja: Kiilopään tunturikeskus, Kiilopääntie 620

Hinta: 565

Kuvaus

Lähde kokemaan Urho Kekkosen kansallispuiston tunnetuin reitti: Luirojärven kierros. Vaellus alkaa Suomen Ladun tunturikeskus Kiilopäältä, josta suunnataan kohti itää. Matka kulkee Suomunruoktun ja Tuiskurun kautta kohti Luirojärveä, jonne saavutaan kolmantena vaelluspäivänä. Luirolla vaeltajat voivat virkistyä saunomalla ja uimalla kirkasvetisessä tunturijärvessä. Paluumatkalla kuljemme Palovanganojan kautta kohti Rautulampea ja Kiilopäätä. Kaikkiaan matkaa kertyy viidessä päivässä noin 80 kilometriä. 

Mukaanlähtö ei edellytä pitkää retkeilykokemusta, sillä ammattioppaan johdolla myös kokemattoman retkeilijän osallistuminen on turvallista. Opastettu vaellus tarjoaa myös hyvän mahdollisuuden laajentaa omaa vaellusosaamista ja oppia uutta hyvässä seurassa.

Reissu edellyttää kuitenkin kohtalaista kuntoa: vaikka päivämatkat ovat maltillisia, noin 7-16 kilometriä, kantaa jokainen osallistuja omat varusteensa, mukaan lukien teltan ja ruoan.   

Vaellukselle osallistuu 3-5 näkövammaista retkeilijää sekä heidän näkeviä avustajiaan. Ryhmään ovat tervetulleita myös ei-näkövammaiset retkeilijät, jotka haluavat vaeltaa mukavassa seurassa. Vaellukselle lähdetään Kiilopäältä maanantaina 28.kesäkuuta klo 10.00 ja takaisin saavutaan saman viikon perjantaina, 2. heinäkuuta noin klo 17.

Ajankohta: Maanantai, 28.6. - perjantai, 2.7.2021 

Hinta: 565 € (sis alv) sisältää oppaan palvelut ennen vaellusta, sen aikana ja jälkeen. Kaikille osallistujille lähetään kattavat pakkauslistat ja ohjeita retkiruokien valmistamiseen. Järjestäjä auttaa myös tarvittaessa retkeilytaitoisten avustajien hankinnassa.  

Ilmoittaudu: 28.5.2021 mennessä lähettämällä yhteystietosi sähköpostilla osoitteeseen mika@railo.net tai soittamalla tai tekstaamalla Mikalle numeroon +358 40 667 1055. 

Maksu ja peruutusehdot: 100 euron varausmaksu maksetaan viikon sisällä varauksesta. Varaus on sitova eikä summaa palauteta mikäli osallistuja peruttaa osallistumisensa. Loppusumma maksetaan viimeistään kahta viikkoa ennen tapahtuman alkua. Mikäli loppusummaa ei makseta ajoissa, katsotaan varaus peruuntuneeksi ja paikka annetaan seuraavalle.