Erosta eteenpäin -retkikurssi Evolla


Onko ero vielä kipeänä mielessä? Osallistu retkelle, joka auttaa sinua vapautumaan tunnetaakasta, opettaa myötätuntoa itseä kohtaan ja tarjoaa vertaistukea.


  • Päivämäärä: 07/10/2021 18:00 - 10/10/2021 16:00
  • Sijainti: Evon retkeilyalue (Kartta)
  • Lisätietoja: Kelkutteen metsäkämppä, Kelkutteentie 492

Hinta: 630

Kuvaus

Evon retkeilyalue järjestettävän erokurssin tavoitteena on auttaa osallistujia löytämään elämälleen uusi suunta parisuhteen päättymisen jälkeen. Kurssi on tutustumismatka erämaan luontoon, mutta myös omaan itseen ja omiin tunteisiin.   

Kurssi koostuu alustuksista, tehtävistä ja vertaistuesta. Kurssilla käsitellään eroon johtaneita tavallisia syitä ja eroon liittyviä tavallisia tunteita. Kurssin aikana käymme läpi eron alkushokkia, eron herättämiä vaikeita tunteita kuten pelkoa, vihaa ja surua, käsittelemme yksinäisyyttä, vanhasta irti päästämistä, uutta identiteettiä ja muiden ihmisten kohtaamista. Kurssin aikana pohdimme myös luottamuksen uudelleen rakentamista, turvallisia tulevaisuuden tavoitteita ja ylipäätään uutta elämää. Kurssilla harjoittelemme myös myötätuntoa itseä kohtaan.  

Matkan aikana mietimme omia vahvuuksiamme ja saamme voimaa, ymmärrystä ja iloa vertaisuuden kokemuksen kautta. Retkellä käytävissä keskusteluissa kuullaan samassa tilanteessa olevien matkakumppaneiden näkemyksiä ja heidän läpikäymiään tunteita. Parhaimmillaan vertaisuuden jakaminen tuottaa uusia ystävyyksiä.  

Kurssi on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat pysähtyä tutkimaan itseään, omia tunteitaan ja löytämään uutta polkua elämään eron jälkeen. Ja kokea syksyisen luonnon lumo. Päiväretket suuntautuvat puiston eri osiin ja tahti on rauhallinen. Osallistuminen ei edellytä aiempaa vaelluskokemusta. Yhdessä koetut elämykset luonnossa ja vertaisten kanssa ovat tärkeä osa kurssin antia.  

Kelkutteen metsäkämppä on varattu kurssin käyttöön koko viikonlopuksi. Majoitus joko omissa teltoissa tai kämpässä. Koronatilanteen takia suosittelemme majoittumista omaan telttaan. Tästä blogista voit lukea, millaisia turvatoimia kurssin aikana noudatetaan.  

Kurssilaiset valmistavat itse ruokansa. Mikalta on etukäteen saatavilla retkikeittimiin sopivien aterioiden ohjeita.   

Alustuksista vastaa ja keskusteluita johtaa perheterapeutti Anne Huolman ja ja retken suunnittelusta ja turvallisuudesta eräopas Mika Railo.  

Lue Annen blogikirjoitus kurssista ja erosta toipumisesta.  

Mikan blogista voit lukea, miksi metsä on erinomainen ympäristö kurssille. 

Hinta: 630 euroa € (sis alv) sisältää kurssiohjauksen ja oppaan palvelut ennen kurssia ja sen aikana sekä yöpymisen.  

Ilmoittaudu: 5.9.2021 mennessä lähettämällä yhteystietosi sähköpostilla osoitteeseen mika@railo.net tai soittamalla tai tekstaamalla Mikalle numeroon +358 40 667 1055. 

Maksu ja peruutusehdot: 100 euron varausmaksu maksetaan viikon sisällä varauksesta. Varaus on sitova eikä summaa palauteta jos osallistuminen perutaan. Loppusumma maksetaan viimeistään kuukautta ennen kurssin alkua. Mikäli loppusummaa ei makseta ajoissa, katsotaan varaus peruuntuneeksi ja paikka annetaan seuraavalle.