Erityisherkkien retkikurssi Liesjärvellä


Valitettavasti rekisteröinti on päättynyt.

Oletko herkkä tai erityisherkkä? Haluatko oppia ymmärtämään itseäsi paremmin? Tule mukaan retkiviikonloppuun saamaan tietoa herkkyysominaisuudesta ja nauttimaan luonnon rauhasta.


  • Päivämäärä: 12/06/2021 12:00 - 13/06/2021 16:00
  • Sijainti: Liesjärven kansallispuisto (Kartta)
  • Lisätietoja: Tittilammen varausleirialue, Katavalammintie, 31350 Tammela

Hinta: 360

Kuvaus

Erityisherkkänä elämässä -vaelluskurssin tavoitteena on auttaa osallistujia ymmärtämään paremmin omaa herkkyyttään ja saamaan tietoa ja työkaluja herkkyyden tuomiin haastaviin hetkiin. 

Erityisherkkyys on ominaisuus, joka saa henkilön reagoimaan voimakkaasti tunteisiin, ympäristöön ja sosiaalisiin suhteisiin. Tämä kuormittaa usein herkkää ihmistä, joka tarvitsee aikaa, tilaa ja rauhaa palautumiselle.  

Liesjärven kansallispuistossa järjestettävä kurssi on tutustumismatka omaan itseen ja omaan herkkyyteen, mutta myös eteläsuomalaiseen luontoon.  

Kurssi koostuu alustuksista, tehtävistä ja vertaistuesta. Kurssilla pohditaan, mitä erityisherkkyys on, miten se näkyy, mitkä ovat sen haasteita ja kuinka haasteista selviää.  Kurssin aikana käsitellään myös palautumista: kuinka tunnistaa oma palautumisen tarve ja mitä palautuminen edellyttää. Kurssilla saa myös tietoa myötätunnosta itseä kohtaan ja tehdään erilaisia itsemyötätuntoharjoituksia.  

Retkien aikana osallistujat tunnistavat omia, herkkyyden tuomia vahvuuksiaan ja saavat voimaa, ymmärrystä ja iloa vertaisuuden kokemuksen kautta. Luonnossa käytävissä keskusteluissa kuullaan toisten herkkien kokemuksia ja ajatuksia.  

Parhaimmillaan vertaisuuden jakaminen tuottaa uusia ystävyyksiä.  

Kurssi on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat pysähtyä tutkimaan omaa herkkyyttään, omia tunteitaan ja saamaan ymmärrystä ja voimaa niistä. Ja nauttia samalla luonnon rauhasta ja kauneudesta. Päiväretket suuntautuvat puiston eri osiin ja tahti on rauhallinen. Osallistuminen ei edellytä aiempaa vaelluskokemusta. Yhdessä koetut elämykset luonnossa ja vertaisten kanssa ovat tärkeä osa kurssin antia.  

Majoitus on omissa teltoissa Tittilammen varausleirialueella. Kurssilaiset valmistavat itse ruokansa. Järjestäjiltä on etukäteen saatavissa retkikeittimiin sopivien aterioiden ohjeita.  

Alustuksista vastaa ja keskusteluita johtaa perheterapeutti Anne Huolman, joka on myös itse herkkä ja jonka erityisosaamista erityisherkkyys on. Retken suunnittelusta ja turvallisuudesta vastaa eräopas Mika Railo.  

Lue lisää Annen herkkyyttä ja kurssin tavoitteita käsittelevästä blogista.

Lue Mikan blogista, miten metsät valikoituivat parisuhde- ja herkkyyskurssien pitopaikaksi. 

Lue miten otamme koronan huomioon kursseilla


Hinta: 360€ (sis. alv.) sisältää kurssiohjauksen ja oppaan palvelut ennen kurssia ja sen aikana.  

Ilmoittaudu: 16.5.2021 mennessä lähettämällä yhteystietosi sähköpostilla osoitteeseen mika@railo.net tai soittamalla tai tekstaamalla Mikalle numeroon +358 40 667 1055. 

Maksu ja peruutusehdot: 100 euron varausmaksu maksetaan viikon sisällä varauksesta. Varaus on sitova eikä summaa palauteta, jos osallistuminen perutaan. Loppusumma maksetaan viimeistään kuukautta ennen kurssin alkua. Mikäli loppusummaa ei makseta ajoissa, katsotaan varaus peruuntuneeksi ja paikka annetaan seuraavalle.