Valitettavasti rekisteröinti on päättynyt.

Lähde komealle Konnevedelle seikkailemaan kevättalven hienoille hangille ja jäätyneille järven selille.


  • Päivämäärä: 26/02/2024 11:00 - 28/02/2024 16:00
  • Sijainti Etelä-Konneveden kansallispuisto (Kartta)
  • Lisätietoja: Hanhitaipaleen kalasatama, Satamatie 143, Rautalampi.

Hinta: 435

Kuvaus

Etelä-Konneveden kansallispuisto on Keski-Suomen helmi. Jyrkät rannat ja saarien pilkkomat järvenselät luovat upeat mahdollisuudet talviselle hiihtovaellukselle.

Hiihtovaellus sopii hyvin retkeilijälle, joka haluaa laajentaa kokemustaan talviretkeilyyn. Kolmen päivän ja kahden yön reissulla tutustutaan talviretkeilyn turvallisesti oppaan johdolla. Leirissä harjoitellaan talviretkeilytaitoja, kuten teltan pystytystä kovalla tuulella ja tulentekoa märistä puista. Vaikka retki ei olekaan varsinainen kurssi, oppii sen aikana uusia taitoja kuin itsestään. Oppaan kanssa retki on turvallinen ja mukava mahdollisuus oppia uutta.

Liikkeelle lähdetään Hanhitaipaleen parkkipaikalta maanantaina kello 11.00. Ensimmäinen etappi on Kaiturin laavu, jonka äärellä yövytään teltoissa. Matkalla Kaituriin poiketaan tutustumassa Käpynän ukkoon, joka on Etelä-Konneveden tunnetuin julkkis.

Toisena päivänä hiihdetään Kodanovisen hienon saariston kautta pohjoiseen Enonrannan laavulle. Saariston jyrkät rannat ja kallioleikkaukset näkee parhaiten juuri jäältä. Laavulla vietetyn yön jälkeen palataan autoille sokkeloisen Kalajanjärven kautta.

Mukaan tarvitset normiretkeilyvarustuksen lisäksi
• Mastokelpoiset sukset 

• Talviolosuhteisiin soveltuvan teltan, makuupussin ja makuualustan. 

• Talviolosuhteisiin soveltuvan keittimen 


Mikäli sinulla ei ole näitä, autan varusteiden vuokrauksessa.

Osallistujat saavat kattavat pakkauslistat hyvissä ajoin ennen retkeä. Tammikuussa pidettävä Teams-palaverissa käydään läpi varusteista ja valmistautumisesta kaikki oleellinen.

Ajankohta: Keski-Suomen hiihtolomaviikolla (vko 9), maanantaina 26.2. klo 10.00 keskiviikkoon 28.2.2024 klo 16.00.

Hinta 435€ sisältää oppaan palvelut ennen vaellusta ja sen aikana. Keskiviikkona, tammikuun 31 päivä järjestetään Teams-kokous, jossa osallistujat voivat saada vastaukset kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Tämän lisäksi osallistujat saavat kattavat ohjeet ja pakkauslistat oppaalta.

Ilmoittaudu viimeistään maanantaina, 29.1.2024 lähettämällä yhteystietosi Ota yhteyttä -sivulta tai sähköpostilla osoitteeseen mika@railo.net tai vaihtoehtoisesti soittamalla tai tekstaamalla numeroon +358 40 667 1055. Kurssi järjestetään, mikäli ryhmään ilmoittautuu vähintään kuusi osanottajaa. Ryhmän maksimikoko on kymmenen osanottajaa.

Maksu ja peruutusehdot: 100 euron varausmaksu maksetaan viikon sisällä ilmoittautumisesta. Varaus on sitova eikä summaa palauteta, mikäli osallistuja peruttaa matkansa. Mikäli varausmaksua ei makseta ajoissa, siirtyy paikka seuraavalle. Loppusumma maksetaan tapahtuman jälkeen.