Onko ero vielä kipeänä mielessä? Osallistu metsäretkelle, joka auttaa vapautumaan tunnetaakasta ja opettelemaan myötätuntoa itseä kohtaan.


  • Päivämäärä:30/08/2024 16:00 - 01/09/2024 15:00
  • Sijainti Kortesalon kämppä, Seitsemisen kansallispuisto (Kartta)
  • Lisätietoja:Jaulintie 790, 39450 Sisättö

Hinta:530

Kuvaus

Erokurssin tavoitteena on auttaa osallistujia löytämään elämälleen uusi suunta parisuhteen päättymisen jälkeen. Kurssi on tutustumismatka erämaan luontoon, mutta myös omaan itseen ja omiin tunteisiin.  

Kurssi koostuu alustuksista, tehtävistä ja vertaistuesta. Kurssilla käsitellään eroon johtaneita tavallisia syitä ja eroon liittyviä tavallisia tunteita. Kurssin aikana käydään läpi eron alkushokkia, eron herättämiä vaikeita tunteita kuten pelkoa, vihaa ja surua, pohditaan, kuinka päästää vanhasta irti ja rakentaa uuttaa minää ja uutta elämää. 

Kurssin aikana pohditaan myös luottamuksen uudelleen rakentamista ja turvallisia tulevaisuuden tavoitteita. Myötätunto itseä kohtaan on kurssin keskeinen teema.
Matkan aikana osallistujat pohtivat omia vahvuuksiaan ja saavat voimaa, ymmärrystä ja iloa vertaisuuden kokemuksen kautta. Retkellä käytävissä keskusteluissa kuullaan samassa tilanteessa olevien matkakumppaneiden näkemyksiä ja heidän läpikäymiään tunteita. Parhaimmillaan vertaisuuden jakaminen voi tuottaa uusia ystävyyksiä.

Kurssi on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat pysähtyä tutkimaan itseään ja omia tunteitaan ja löytämään uutta polkua elämään eron jälkeen. Kurssi järjestetään Seitsemisen kansallispuistossa ja tukikohtana toimii Kortesalon kämppä. Majoitus joko omissa teltoissa tai kämpässä.

Olennainen osa erokurssin antia ovat ympäröivä luonto, johon tutustutaan viikonlopun aikana. Metsäretkien tahti on rauhallinen, eivätkä edellytä aiempaa retkeilykokemusta. Kortesalon metsäkämppä on varattu kurssin käyttöön koko viikonlopuksi. Kurssilaiset valmistavat itse ruokansa.

Alustuksista vastaa ja keskusteluita johtaa perheterapeutti Anne Huolman ja retken suunnittelusta ja turvallisuudesta vastaa eräopas Mika Railo, joka osallistuu myös keskusteluihin kokemusasiantuntijana.

Lue blogikirjoituksesta lisää Annen ajatuksista erosta toipumisesta ja kurssin sisällöistä.

Ajankohta: 30.8.-1.9.2024

Hinta: 530€ sisältää kurssiohjauksen ja oppaan palvelut ennen kurssia ja sen aikana sekä mökkiyöpymisen. Kaikille osallistujille lähetään kattavat pakkauslistat ja ohjeita retkiruokien valmistamiseen.

Ilmoittaudu viimeistään 31.7.2024 lähettämällä yhteystietosi Ota yhteyttä -sivulta tai sähköpostilla osoitteeseen mika@railo.net tai vaihtoehtoisesti soittamalla tai tekstaamalla numeroon +358 40 667 1055. Kurssi järjestetään, mikäli ryhmään ilmoittautuu vähintään 8 osanottajaa. Ryhmän maksimikoko on 12 osanottajaa.

Maksu ja peruutusehdot: 100 euron varausmaksu maksetaan viikon sisällä ilmoittautumisesta. Varaus on sitova eikä summaa palauteta, mikäli osallistuja peruttaa tulonsa. Mikäli varausmaksua ei makseta ajoissa, siirtyy paikka seuraavalle. Loppusumma maksetaan ilmoittautumisajan päätyttyä ja kurssin järjestämisen varmistuttua.