Valitettavasti rekisteröinti on päättynyt.

Opettele talvivaelluksen perustaidot hiihtolomahangilla. Harjoittelumaastoina on Salamajärven kansallispuiston erämaat.


  • Päivämäärä: 19/02/2023 10:00 - 22/02/2023 16:00
  • Sijainti: Salamajärven luontotupa (Kartta)
  • Lisätietoja: Koirasalmentie 1220, 43800 Kivijärvi

Hinta: 375

Kuvaus

Salamajärvi on Etelä-Suomen suurin suoerämaa. Puiston nähtävyyksiin kuuluvat muun muassa Koirajoen aarnialue, jonka mahtavat petäjät on suojeltu jo yli 100 vuotta sitten. Puisto sijaitsee Perhon ja Kivijärven kunnissa ja sinne on Vaasta matkaa 190 ja Jyväskylästä 140 kilometriä.

Haluatko laajentaa retkeilyharrastusta uuteen vuodenaikaan? Talvi on erinomaista retkiaikaa, kun tiedät, kuinka upottavassa lumessa ja pakkasessa toimitaan. Lähde hiihtolomalla retkeilykurssille opettelemaan talvitaitoja mukavassa seurassa!  

Kurssin aikana opit talviretkeilyn perustaitoja. Muun muassa:

  • Talveen sopivien varusteiden valintaa
  • Teltan pystytystä ja leirin rakentamista upottavassa lumessa
  • Eri polttoaineilla toimivien retkikeittimien käyttöä
  • Suunnistusta talvisessa maastossa
  • Turvallisten ja kiinnostavien reittien suunnittelua


Retki on tarkoitettu retkeilyharrastajalle, joka haluaa laajentaa osaamistaan talvisessa erämaassa kulkemiseen. Kurssin jälkeen osaat suunnitella ja toteuttaa turvallisen retken vaativissa olosuhteissa.

Normaalin retkeilyvarustuksen lisäksi tarvitset talveen soveltuvan teltan, makuupussin ja makuualustan sekä erämaaolosuhteisiin soveltuvat sukset sekä mahdollisesti pulkan. Mikäli näitä ei lähipiiristäsi löydy, autan välineiden vuokrauksessa.

Noin kuukautta ennen kurssia, tammikuun 24. päivä 2023 osallistujille järjestetään Teams-palaveri, jossa käydään perusteellisesti läpi kaikki varusteiden ja valmistautumisen kannalta oleelliset kysymykset. Keskustelun aikana osanottajilla on mahdollisuus saada vastaus kaikkiin mieltään askarruttaviin kysymyksiin.

Jäikö kysyttävää? Lähetä viesti Ota yhtyettä -sivulta, niin vastaan mielelläni!

Ajankohta: Etelä-Suomen hiihtolomaviikolla sunnuntaista 19.2.2023 klo 10.00 tiistaihin 21.2.2023 klo 16.00. Teams-palaveri kurssilaisille 24.1.2023 klo 18.00 - 20.00

Hinta 375€ sisältää kurssiohjauksen ja oppaan palvelut ennen kurssia ja sen aikana. Vastaan mielelläni kysymyksiin myös kurssin jälkeen. Tämän lisäksi osallistujat saavat kattavat ohjeet ja pakkauslistat oppaalta.

Ilmoittaudu viimeistään 22.1.2023 lähettämällä yhteystietosi Ota yhteyttä -sivulta tai sähköpostilla osoitteeseen mika@railo.net tai vaihtoehtoisesti soittamalla tai tekstaamalla numeroon +358 40 667 1055. Kurssi järjestetään, mikäli ryhmään ilmoittautuu vähintään kuusi osanottajaa. Ryhmän maksimikoko on kymmenen osanottajaa.

Maksu ja peruutusehdot: 100 euron varausmaksu maksetaan viikon sisällä ilmoittautumisesta. Varaus on sitova eikä summaa palauteta mikäli osallistuja peruttaa matkansa. Mikäli varausmaksua ei makseta ajoissa, siirtyy paikka seuraavalle. Loppusumma laskutetaan tapahtuman jälkeen.