Valitettavasti rekisteröinti on päättynyt.

Haluaisitko kokea pääsiäisenä Lapin hohtavat keväthanget? Tunturierämaiden rikkomattoman luonnonrauhan? Lähde mukaan Muotkatunturien pääsiäisvaellukselle!


  • Päivämäärä: 05/04/2023 10:00 - 09/04/2023 13:00
  • Sijainti: Kaktsavarrin erämajat, Kaamasmukka (Kartta)
  • Lisätietoja: Karigasniementie 4195, Kaamasmukka

Hinta: 535

Kuvaus

Lähde viettämään pääsiäistä yhdelle Suomen kauneimmasta tunturialueista! Muotkatunturin erämaa-alue on tunnettu rauhallisesti kumpuilevista tuntureista ja sykähdyttävistä jokilaaksoistaan. Alueen pohjoisosien tunturit puurajan yläpuolella muodostavat oman rauhallisen maailmansa, jossa sydäntalven viikoilla ei juuri ole muita kulkijoita. Pyöreälakisia tuntureita on lähes sata ja ne soveltuvat erinomaisesti myös tavalliselle hiihtäjälle. Avotunturien vastakohdaksi metsäiset jokilaaksot tarjoavat suojaisia leiripaikkoja.  

Viiden päivän hiihtovaelluksen aikana kierretään alueen pohjoisosan avotuntureita ja tutustutaan olosuhteiden salliessa muun muassa Stuorraávžin jokiuomaan ja alueen korkeimpaan tunturiin Kuárvikozzâan, (“Käyräkynsi”). Lopullinen reitti valitaan lähempänä lähtöpäivää, kun lumitilanne ja sääennuste ovat selkiytyneet.

Opastetulla retkelle lähtevän ei tarvitse olla konkari taikka mestarihiihtäjä, jotta voi osallistua. Retki sopii hyvin myös vähemmän retkeilleelle, joka haluaa laajentaa osaamistaan turvallisella ja hauskalla tavalla. Eräoppaan mukana retkellä on mahdollisuus oppia uutta mukavasti ja helposti.

Opas vastaa myös vaelluksen turvallisuudesta ja reitin suunnittelusta. Päivämatkat pidetään kohtuullisina, 10-15 kilometriä päivässä ja niiden suunnittelussa otetaan lumi- ja sääolojen lisäksi huomioon osanottajien kunto ja toiveet.

Osallistujat tarvitsevat normaalien retkeilyvarusteiden lisäksi

  • talviolosuhteisiin soveltuvan, neljän vuoden ajan teltan
  • riittävän lämpimän makuupussin
  • soveltuvan keittimen

Ahkio ei ole välttämätön, mutta se helpottaa vaellusta. Mikäli lähipiiristäsi ei löydy näitä, autan mielelläni varusteiden vuokrauksessa. Railo Outdoorin asiakkaat saavat Saariselällä toimivasta Tunturivaruste-vuokraamosta 10 prosentin alennuksen. 

Ryhmä kokoontuu keskiviikkona, 5. huhtikuuta Kaktsavarrin erämajoilla, mistä siirrytään Kaktsajärven yli erämaahan. Erämajat sijaitsevat Kaamasmukassa, valtatie 92:n varrella 45 kilometriä Kaamasesta länteen. Majoilta on mahdollista varata majoitus sekä ennen vaellusta että sen jälkeen.

Retken hinta on 535 € per osallistuja. Osta vaellus joululahjaksi ja hyödynnä nopean varaajan etu: ennen jouluaattoa tehdyistä varauksista 40€ alennus.

Hinta sisältää oppaan palvelut ennen retkeä (muun muassa varustevinkit ja retkiruokareseptejä) ja opastuksen itse vaelluksen aikana. Noin kuukautta ennen retkeä, tiistaina, 7.3. klo 18.00, pidetään ryhmälle Teams-palaveri, jossa käydään perusteellisesti läpi valmistautuminen ja varusteet. Palaveri on erinomainen tilaisuus saada vastaus kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Kiinnostuitko? Varaa paikkasi retkelle lähettämällä yhteystietosi Ota yhteyttä -sivun kautta. Voit myös soittaa numeroon 040-667 1055.

Ajankohta:
Keskiviikosta, 5.4. klo 10.00 maanantaihin 10.4. klo 16.00

Hinta 535 € sisältää oppaan palvelut ennen vaellusta ja sen aikana. Ennen matkaa pidetään Teams-kokous kaikille halukkaille. Tämän lisäksi osallistujat saavat kattavat ohjeet ja pakkauslistat oppaalta.

Ilmoittaudu: viimeistään 3.3.2022 lähettämällä yhteystietosi Ota yhteyttä -sivulta tai sähköpostilla osoitteeseen mika@railo.net tai soittamalla tai tekstaamalla numeroon +358 40 667 1055. Kurssi järjestetään, mikäli ryhmään ilmoittautuu vähintään kuusi osanottajaa. Ryhmän maksimikoko on kymmenen osanottajaa.

Maksu ja peruutusehdot: 100 euron varausmaksu maksetaan viikon sisällä ilmoittautumisesta. Varaus on sitova eikä summaa palauteta, mikäli osallistuja peruttaa matkansa. Mikäli varausmaksua ei makseta ajoissa, siirtyy paikka seuraavalle. Loppusumma maksetaan tapahtuman jälkeen.